Een bezoekje brengen aan de huisarts bij klachten

Bij lichamelijke of geestelijke klachten, dan zal iemand natuurlijk een afspraak maken bij de huisarts. Zo is dat bij ons in Nederland geregeld. Iedereen heeft er dan ook toegang toe, het wordt namelijk volledig door de zorgverzekeraar vergoed.

huisarts

En iedereen is verplicht om zo’n zorgverzekering af te sluiten, soms nog met subsidie van de staat in de vorm van zorgtoeslag. Al met al is het dus goed geregeld in ons land als het aankomt op de zorg. Zo is er bijvoorbeeld de huisarts Zuidplein die veel mensen helpt.

Belangrijke taak

De huisarts heeft overigens ook een belangrijke taak. Want deze arts moet van veel verschillende aandoeningen en ziektes een hoop afweten. Zij of haar taak is dan ook om dit in een vrij vroeg stadium al te signaleren. Soms heeft iemand wellicht last van een griepje of een verkoudheid, maar er kan ook iets anders aan de hand zijn. Het gezondheidscentrum Zuidplein met de huisartsen kunnen dit signaleren en moeten bepalen wat er aan de hand is. Soms zal men worden doorverwezen naar een specialist, die nader onderzoek kan uitvoeren.

Afspraak bij de huisarts

Een afspraak / consult bij de huisarts duurt gemiddeld zo’n 10 minuten. In deze tijd zullen ten eerste natuurlijk de klachten moeten worden doorgesproken en zal de arts moeten bepalen wat mogelijk het gezondheidsprobleem is. Het is dan ook heel belangrijk dat je goed weet wat de klachten zijn of waren. Soms vergeet je namelijk iets te melden, wat wel van belang kan zijn. Het is dan ook een goed idee om het verloop van de klachten op te schrijven op een briefje en mee te nemen naar de afspraak. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en kan de arts ook het verloop inzichtelijk krijgen. Natuurlijk kun je dit ook op een notitie applicatie op je telefoon doen, om het makkelijker te maken. Voor een afspraak bij de huisarts, kunt u gezondheidscentrum Katendrecht contacteren.