Hogere goudprijs brengt goud weer onder de aandacht

Goud is een edelmetaal dat in de afgelopen jaren flink in populariteit is gestegen. In tijden van financiële crisis zie je vaak dat mensen terugvallen op edelmetalen zoals goud of zilver. Er zijn grote voorstanders van hebben houden van fysiek goud als investering, maar er zijn ook grote tegenstanders van. Natuurlijk wordt goud tegenwoordig vooral gebruikt als sieraad.

Bijvoorbeeld een gouden ketting of een gouden horloge. Sommige mensen vinden dit heel erg mooi, maar ook hier zijn er mensen die er niets van moeten hebben dat goud. Toch komt deze laatste groep soms in het bezit van goud. Een familielid is bijvoorbeeld overleden en de gouden sieraden kunnen zo in het bezit komen. Als er geen emotionele band is met het sieraad, dan is verkopen vaak de beste optie. Er kan dan contact geld ontvangen worden voor het goud dat door een inkoper wordt ingekocht. Er zijn in grotere steden vaak veel diverse inkopers beschikbaar die u hierbij kunnen helpen. Het is natuurlijk belangrijk de beste prijs te krijgen. Daarom kunt u het sieraad zeker door meerdere inkopers laten checken en zo de beste prijs krijgen.

Ga voorbereid op pad

Als u naar diverse inkopers bij u in de buurt gaat, is het verstandig om eerst uw huiswerk te doen. Natuurlijk kunt u uit gaan van de eerlijkheid van de inkoper, maar beter is het om een idee te hebben van de waarde. Wanneer het om geld gaat kan u soms benadeeld worden. Weeg daarom uw goud altijd goed en bereken hoeveel puur goud er aanwezig is. Op het internet is hier informatie over te vinden. De hoeveelheid karaat in uw sieraden bepaald dit namelijk. Ook is de actuele goudprijs natuurlijk erg belangrijk om te weten. Op internet zijn de tarieven die momenteel gelden voor goud per gram te vinden. Belangrijk is wel dat dit de marktprijs is, deze wordt doorgaans niet uitbetaald aan consumenten die hun sieraden verkopen. Die prijs ligt lager.

Als een sieraad van goud getaxeerd wordt, dan is het belangrijk om altijd zicht te houden op uw bezittingen. U wilt natuurlijk wel weten wat er gebeurd. Als de taxatie uit het zicht gedaan wordt in een achterkamertje dan kunt u gerust vragen dat u liever zicht op uw bezittingen blijft houden. Veel inkoper zullen echter gewoon netjes voor uw neus de taxatie doen en u een bedrag noemen. Als u nog naar andere inkopers wilt voor een tweede taxatie, dan kunt u dit gerust zeggen tegen de inkoper. Als u een besluit genomen heeft, dan krijgt u het bedrag vaak direct mee in contanten. Ook wordt soms de mogelijkheid geboden om het bedrag per bank over te maken, u hoeft dan niet met het bedrag over straat.