Hoe verloopt een eerste acupunctuur Rotterdam behandeling?

acupunctuur behandeling

Mocht je eenmaal het besluit hebben genomen om voor de eerste keer een acupunctuur Rotterdam behandeling te ondergaan, dan wil je uiteraard graag weten hoe deze verloopt en wat je te wachten staat.

Het vooruitzicht dat iemand met naalden in je lichaam gaat prikken, kan natuurlijk voor de nodige zenuwen zorgen. Als je echter weet wat je te wachten staat, dan zal je merken dat er niks is om jezelf zenuwachtig voor te voelen. In het volgende artikel beschrijven we wat je tijdens de eerste behandeling kunt verwachten, of er wellicht meerdere behandelingen nodig zijn en wat je lichaam gedurende de behandeling zal voelen. Ook van toepassing op kinderacupunctuur uiteraard.

Kennismaking en uitleg behandeling

acupunctuur behandelingWanneer je op de eerste afspraak bij een acupuncturist verschijnt dan zal altijd eerst een kennismaking en uitleg van de behandeling volgen. Een acupunctuur Rotterdam behandeling is niet zoals de behandelingen die je van een traditionele doctor gewend bent.

Hier wordt dan ook echt wel rekening mee gehouden. De man of vrouw zal je niet meteen na binnenkomst met naalden gaan prikken. Iedere patiënt wordt uitgelegd waar de naalden precies gaan komen en wat voor gevoel daarbij ervaren zal worden.

Van start gaan met realistische verwachtingen

Een goede acupuncturist zal altijd realistische verwachtingen scheppen bij de mensen die een behandeling ondergaan. Beide partijen zijn er immers niet bij gebaat als de patiënt meer verwacht dan eigenlijk mogelijk is.

In het geval van acupunctuur bij chronische pijn in gewrichten zal bijvoorbeeld in de meeste gevallen de pijn niet helemaal verdwijnen. Wel is de doelstelling om deze dermate te verminderen dat personen hiermee kunnen leven. Ook moet de verwachting bekendgemaakt worden hoeveel behandelingen hiervoor nodig zijn.

Sensatie in lichaam gedurende acupunctuur

Iets dat ook zeker ter sprake zal komen voordat de eerste behandeling van start gaat, is wat voor sensatie men in het lichaam kan verwachten bij acupunctuur Rotterdam. Dit is wat veel mensen graag willen weten. Het is ook belangrijke informatie want bij het ondergaan van de behandeling wil je weten of dit het juiste effect heeft. Wat veel mensen beschrijven is dat zij na het inbrengen een tintelende sensatie door de naalden voelen stromen. Dit wordt uitgelegd als de stroom negatieve energie die het lichaam verlaat.