Supplementen die kunnen helpen met droog trainen

supplementen

Wanneer je bezig bent met het verlagen van je vetpercentage om er uiteindelijk zo droog mogelijk uit te zien, dan zijn er manieren om dit proces aanzienlijk te versnellen. Naast je normale training en bijbehorende dieet, die allebei gericht zijn op het verlagen van je vetpercentage, is er nog een derde belangrijke categorie: Supplementen.

Toevoeging, geen vervanging

supplementenSupplementen zijn toevoegingen aan je dieet, die ervoor zorgen dat je een extra hoeveelheid aan bepaalde voedingswaarden binnenkrijgt. Afhankelijk van je doel bestaan er verschillende supplementen, die specifiek gericht zijn op het type lichaam dat je voor ogen hebt. Supplementen worden door veel professionele krachttrainers en duursporters gebruikt, maar zijn ook bij recreatieve sporters toenemend populair. Meer over supplementen bij het droog trainen bij de experts: www.droogtrainenacademie.nl

Voor iemand die op een schema zit om er zo droog mogelijk uit te zien, bestaan er dus ook specifieke supplementen die je tijdens zo’n proces fitter en droger zullen maken. Enkele voorbeelden zijn:

  • Multi vitamine: Doordat je aan het diëten bent en dus minder calorieën en daarmee voedingsstoffen binnenkrijgt, is het van belang om je vitamines aan te vullen.
  • BCAA’s: Dit supplement is bevorderend voor de vetverbranding, terwijl het tegelijkertijd je spieren beschermt, ideaal dus bij droogtraining.
  • Cafeïne: Doordat cafeïne de vetverbranding versneld en ook een energieboost is, past dit perfect in je voorraad aan supplementen.
  • Proteïne: Een eiwitsupplement spreekt redelijk voor zich. Eiwitten zijn een essentieel onderdeel van de spieropbouw en moeten dus zeker bij droogtraining voldoende aanwezig zijn in het dieet, om de spieren zoveel mogelijk te behouden.